Синдикатот во Армијата на Србија: Луѓето на власт мора да знаат дека не треба да употребуваат сила против народот

Синдикатот во Армијата на Србија:  Луѓето на власт мора да знаат дека не треба да употребуваат сила против народот
17.03.19   14:46

Прочитано : 450

Print This Article

„Ароганцијата во провоцирање на луѓето кулминираше минатата ноќ, а емитувањето серијата на првата програма на РТС за време на народна ескалација е врв на безобразлукот и понижување“, нагласуваат од Синдикатот.

Во соопштенеито се додава дека армијата е секогаш е со народот и луѓето на власт мора да знаат дека не треба да употребуваат сила против народот.

„Тоа мора да им биде јасно на оние кои се на чело на војската кои носат важни одлуки и кои треба да го штитат уставниот поредок, а не поединците на власт”, се вели во соопштението.

  Категории: