Шпанската полиција случајно открила две плантажи со марихуана

Шпанската полиција случајно открила две плантажи со марихуана

Шпанската полиција уапси шест лица и заплени 16.000 стебла марихуана тешки 3,5 тони за време на рација во североисточниот регион Арагон.

Двете големи плантажи со марихуана се откриени откако полицијата неколку месеци следела група албански државјани кои краделе цигари од автомати поставени во кафулињата и бензиските станици.

До двете плантажи со марихуана се стигнува само пешки преку тешко прооден пат.