Секој четврти двокатен автобус скапува во гаражите на ЈСП

Секој четврти двокатен автобус скапува во гаражите на ЈСП
15.12.18   18:50

Прочитано : 3,792

Print This Article

Прво снема дел од двокатните „Кинези“ на улиците, па се појавија дотраените „хармоники“, за на крај да стаса и вистината во бројки. ЈСП со шокатни податоци за Tелма – од 380 автобуси возен парк, 100 се дефект во депоата за автобуси во Ѓорче Петров и Автокоманда. 30 црвени „кинези“ се претворени во отпад, и 13 од вкупно 80 украински од марката ЛАЗ, набавени само пред 7 години.

Некои од овие возила стојат расипани од 2015 година. Се работи за сериозни дефекти на мотори и менувачи, порaди што сервисирањето е скапо, комплицирано и економски неисплативо, бидејќи во меѓувреме од тие возила се извадени и други делови, велат од ЈСП.

Повеќе тука