СДСМ: Конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ е најобична фарса, Мицкоски сам го одбра неговиот кандидат, денеска е само официјализација

СДСМ: Конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ е најобична фарса, Мицкоски сам го одбра неговиот кандидат, денеска е само официјализација
16.02.19   09:52

Прочитано : 165

Print This Article

Скопје, 16 февруари 2019

Денешната Конвенција на ВМРО-ДПМНЕ е најобична фарса.

Антизападниот Христијан Мицкоски сам го одбира неговиот кандидат или кандидатка. Денеска е само официјализацијата.

Тоа го потврдуваат и информациите објавени во дел од медиумите блиски до опозицијата, според кои, на конвенцијата е преполовен бројот на делегати кои се ибрани лично од Мицкоски.

Останува јавноста да види дали некој од кандидатите јавно ќе се огради од деструктивните, анти НАТО и анти ЕУ активности и политики на Никола Груевски и Ѓорѓе Иванов.

Во најмала рака, граѓаните очекуваат оградување од ставовите и осуда на говорот на омраза и поделбата на граѓаните

  Категории:
view more articles

Останати вести