САД му забранија влез на албански пратеник поради сомневања за корупција

САД му забранија влез на албански пратеник поради сомневања за корупција
17.04.18   11:14

Прочитано : 65

Print This Article

Стејт депарментот му забрани на албански пратеник влез на американска територија поради наводна вмешаност во корупција од големи размери.

На Том Доши, пратеник на албанската Социјалдемократска партија му е забранет влез во САД, како и на неговата сорпуга и деца. Доши изјави дека не направил ништо незаконски и напомена дека неговата сопруга и деца имаат австралиско државјанство.

Од февруари и на поранешниот албански јавен обвинител Адриатик Лали и на неговото семејство им е забранет влез во САД.

  Категории:
view more articles

Актуелно