(ВИДЕО) Рената Дескоска: Суштински разлики останаа на темата СЈО

(ВИДЕО) Рената Дескоска: Суштински разлики останаа на темата СЈО
18.03.19   22:49

Прочитано : 255

Print This Article

Обраќање во Министерството за правда по Тони Менкиноски имаше и министерката Рената Дескоска, која ги истакна клучните разлики меѓу власта и опозицијата околу предлог законот за Јавното обвинителство.

„СЈО треба да продолжи како обвинителство а не одделение во друго обвинителство. Барањето за прекинување на поатапките и нивно осново почнување ќе значи губење на многу докази. Ги презентиравме нашите аргументи за носењето на овој закон. До четврток да ни бидат доставрни во амандманска форма предлозите“, рече Дескоска, а целото обраќање од пресот погледнете го во видеото.

  Категории:
view more articles

Останати вести