Публиката на концерт на Дуке Бојаџиев палеше свеќи за спас на Охрид

Публиката на концерт на Дуке Бојаџиев палеше свеќи за спас на Охрид
9.08.19   10:51

Прочитано : 154

Print This Article

Дуке Бојаџиев му го посвети на Охридското езеро концертот кој го одржа синоќа во рамки на Охридско лето. Тој ја повика публиката во преполното гледалиштена сцената „Долни Сарај” да запали свеќи како апел до надлежните да се спаси ова единствено место на планетата.

Запалените свеќи гореа додека Дуке Бојаџиев премиерно ја изведуваше композицијата „Охрид” со која го отвори концертот.

– Охридското езеро станува сѐ позагрозено. Ги повикувам сите структури во државата да направат сѐ што можат – рече тој.

  Категории: