Први февруари

Први февруари
9.11.18   20:47

Прочитано : 1,677

Print This Article

Груевски ќе мора да оди в затвор. Сигурно ќе инсистира на тоа да се смета за жртва. И ќе продолжи да го цитира нобеловецот Иво Андриќ.

Пред некој ден Груевски напиша: „Кутар е оној кој мора некого да понижи за себеси да се воздигне“.

Супер цитат избрал човекот што нарачуваше по два-три шамари од појаките, рушење на згради со динамит да не го тупиме, се потсмеваше со политичкиот противник дека му течело низ ногавици… Да не е многу? Кога веќе го цитира Андриќ, нека не го заборави и следниов цитат: „Доаѓа време кога паметните ќе замолчат, будалите ќе прозборат, а фукарата ќе се збогати“. Тоа е времето на Груевски.

И уште трае. Збогатените фукари ни одлежаа, ниту пак парите ги вратија.

K0лумната на Горан Михајловски во целост прочитајте ја тука

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести