Пронајдена бомба во Кремљ: Под резиденцијата на Путин “лежело чудовиште“ од Втората светска војна

Пронајдена бомба во Кремљ: Под резиденцијата на Путин “лежело чудовиште“ од Втората светска војна

Авионската бомба од Втората светска војна пронајдена е и отстранета од подрачјето кое припаѓа на официјалната резиденција на претседателот на Русија, изјавил командантот на Кремљ, Сергеј Хлебњиков.

Тој изјавил дека бомбата била пронајдена во текот на археолошкото ископување кое во меѓувреме е запрено.

„Пронајдена е неексплодирана бомба која веројатно заостанала од Втората светска војна. Се наоѓаше длабоко под површината“ – истакнал Хлебњиков.

World War II Bomb Found in Kremlin During Construction Work –
An unexploded aviation bomb dating to World War II was found in the Kremlin during construction work, Russian news agencies reported, citing Commandant Sergei Khlebnikov.

“As you know, the Krem… pic.twitter.com/89ObiwGSIy

— elementarty (@elementartyy) August 15, 2019

Хлебњиков истакнува дека бомбата била пронајдена во делот на Кремљ кој некогаш бил во функција на подрум за мраз и дека е отстранета од површината која припаѓа на резиденцијата на рускиот претседател.