Принцот Едвард на средба со претседателот Пендаровски

Принцот Едвард на средба со претседателот Пендаровски
16.05.19   08:20

Прочитано : 508

Print This Article

Британскиот принц ќе присуствува во Националната филхармонија на настанот што треба да ги прикаже врските меѓу Велика Британија и Северна Македонија во образованието, животната средина и уметноста.

Предвидено е тој за врме на престојот во Скопје да има средба со Чивнинг стипендисти на британската Влада, како и со млади лидери и едукатори, и да посети градинка каде ќе му биде претставена програмата за ран детски развој спроведувана од УНИЦЕФ со поддршка на Велика Британија.

Ова е втора посета на принцот Едвард на Македонија. Тој во 2006 година ги отвори новите простории на британската Амбасада.

  Категории: