Поранешниот српски премиер Зоран Живковиќ за МИА: Режимот на Вучиќ е пречка Србија да биде добро место за живот (видео)

Поранешниот српски премиер Зоран Живковиќ за МИА: Режимот на Вучиќ е пречка Србија да биде добро место за живот (видео)
17.03.19   16:15

Прочитано : 625

Print This Article

– Демонстрантите сметаат дека пречка за тоа е режимот на претседателот Александар Вучиќ, кој во изминатите седум години ги краде граѓаните на Србија на избори или со крадење на иднината на нас и на нашите деца, изјави Живковиќ.

Според него, стапката на криминал е зголемена, корупцијата никогаш не била толку голема и во државата има голем број афери што никогаш не се затворени

-Овие протеси се насочени да се најдат нормални услови за избори. Сигурни сме дека на нормални изборни услови, со нормални медиуми, Вучиќ нема шанси да победи на следните избори. И, заради тоа е борбата, ова што се случува во изминатите 15-16 недели…Денеска имаме посебна цел – да го спречиме Вучиќ да ја напушти зградата на претседателството од каде преку прес конференција повторно ги навреди граѓаните на Србија и политичките противници и Македонците и сите во регионот, изјави Живковиќ.

  Категории: