Подготвена ли е земјава за почеток на преговорите со ЕУ – 1ТВ интервју со францускиот амбасадор Тимоние

Подготвена ли е земјава за почеток на преговорите со ЕУ – 1ТВ интервју со францускиот амбасадор Тимоние
20.03.19   23:59

Прочитано : 186

Print This Article

Сериозна борба со криминалот и корупцијата и реално спроведување на реформите ќе биде од клучно значење за тоа дали по три месеци од сега ќе ги почнеме преговорите со ЕУ. Франција и Холандија се уште се сомневаат дали земјава е подготвена за почеток на преговорите за членство во ЕУ.

Според францускиот амбасадор во земјава Кристиан Тимоние прашањето за влез во ЕУ е отворено и ако се оцени дека законодавната работа е недоволна нема да биде крај на светот.

Целото интервју на Лепа Џундева со францускиот амбасадор Тимоние погледнете го во видеото:

  Категории:
view more articles

Останати вести