Почина уметникoт и активист Мирослав Стојановиќ – Шуки

Почина уметникoт и активист Мирослав Стојановиќ – Шуки
12.01.18   10:28

Прочитано : 371

Print This Article

Почина Мирослав Стојановиќ – Шуки, академски сликар, мултимедијален уметник и активист. Неговата смрт настапи ненадејно, на 10 јануари, околу 17:30 часот. Имаше 54 години.

Шуки беше наш голем уметник и активист. Тој беше долгогодишен член на Извршен Комитет на ЦИВИЛ и директор на организациската единица за општествено-политички одговорна и критичка уметност и култура ЦИВИЛ Арт.

  Категории: