По самитот на НАТО, средба на министрите на Јадранската повелба во Загреб

По самитот на НАТО, средба на министрите на Јадранската повелба во Загреб
11.07.18   20:42

Прочитано : 117

Print This Article
loading...
loading...

Американскиот секретар за одбрана Џејмс Матис најави дека по самитот на НАТО во Брисел ќе ја посети Хрватска, каде ќе учествува на средба на министрите за одбрана на членките на Јадранската повелба во која влегуваат и Македонија, Албанија, Босна и Црна Гора.

Јадранската повелба беше формирана во 2003 година со цел да го поттикнува проширувањето на НАТО на Балканот. Освен членките, Србија и Словенија се поканети како набљудувачи. Од формирањето на повелбата, Хрватска, Албанија и Црна Гора станаа членките на НАТО./МИА

  Категории: