Пливачката федерација ги објави имињата на македонските учесници во СП 2019

Пливачката федерација ги објави имињата на македонските учесници во СП 2019
10.07.19   10:44

Прочитано : 384

Print This Article

На претстојното Светско првенство во пливање и Далечинско пливање кое ќе се одржи во Гуанжу, Јужна Кореа од 12 до 28 јули, Република Северна Македонија ќе ја претставуваат следниве пливачи:

* Далечинско пливање (10 км и 25 км) – Евгениј Поп Ацев
* Пливање – Дерковски Филип, Петровски Давор, Крстевска Миа и Петровска Ева.

За време на СП, пливачката Федерација на РСМ ќе биде активен учесник на Годишниот конгрес на Светската пливачка федерација (ФИНА), со делегатот Претседател, Александар Маленко.

  Категории: