Пет начини да се зачува умот во староста

Пет начини да се зачува умот во староста
12.08.18   21:48

Прочитано : 323

Print This Article

Пет начини да се зачува умот во староста

Во германскиот стручен весник „Психологијата Денес“ прикажани се пет начин кои го забавуваат процесот на когнитивно стареење.

Играње социјални игри е еден од петте добри начини да го задржите мозокот во добра форма, според весникот.

Добрата форма се одржува и преку вежбање, особено танцување.

Опција за задржување на „здрав разум“ во староста е и јогата.

Друг начин, според списанието, е да се биде социјално активен. Затоа, не се откажувајте од пиење кафе со пријателите, бидејќи е добро за вашиот мозок.

Конечно, користење на компјутер е добро за „ментална гимнастика“, иако многу “стари луѓе” веруваат дека тоа е комплицирано.

  Категории: