Пет германски филмови за деца и млади на осмиот „Буф“

Пет германски филмови за деца и млади на осмиот „Буф“
15.04.19   07:46

Прочитано : 26

Print This Article

Во организација на Институтот Гете во Скопје, од денеска до 20 април во Кинотеката ќе се одржува осмиот Детски фестивал за слика и филм „Буф“.

Ќе бидат прикажани пет германски филмови за деца и млади: „Џим Копче и Лукас машиновозачот“;„Љубопитниот Тоби и тајната на нашата планета“; „Тим Талер или Момчето што си ја продаде насмевката“;  „Венди 2 – пријателство засекогаш“ и „Помош, ги смалив родителите“. Проекциите се со превод на македонски и на албански јазик.

-Како и претходните години, и оваа година изгледавме многу филмови за да можеме да ви ги прикажеме најдобрите и најактуелните. Се надеваме дека за секого ќе има по нешто возбудливо, емоционално, поучно и забавно, соопштија организаторите на осмиот „Буф“.

Филмовите се проектираат во Кинотеката на Македонија.

Љубопитниот Тоби и тајната на нашата планета
Kurreshtari Tobi dhe fshehtësia e planetit tonë
Checker Tobi und das Geheimnis unseres Planeten
15.04., 12:00
17.04., 18:00
https://www.youtube.com/watch?v=hkliMWnsnNE

Џим Копче и Лукас машиновозачот
Jim Butoni dhe Lukasi shoferi i lokomotivës
Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
16.04., 14:00
20.04, 12:00.
https://www.youtube.com/watch?v=swXnPXdQJrc

Тим Талер или Момчето што си ја продаде насмевката
Timm Thaler ose Buzëqeshja e shitur
Timm Thaler oder Das verkaufte Lachen
17.04., 12:00
19.04., 12:00
20.04., 14:00
https://www.youtube.com/watch?v=_cRxO-8_46M

Венди 2 – другарство засекогаш
Wendy 2 – miqësi përgjithmonë
Wendy 2 – Freundschaft für immer
15.04., 14:00
18.04., 10:00
https://www.youtube.com/watch?v=RKABAJhsdmQ

Помош, ги смалив родителите
Ndihmë, i kam zvogluar prindërit
Hilfe, ich hab meine Eltern geschrumpft
16.04., 12:00
18.04., 14:00
https://www.youtube.com/watch?v=xluPP5oys4c

  Категории: