Пендаровски по ниту еден основ не го дискредитира ЈO, реагира неговиот Кабинет

Пендаровски по ниту еден основ не го дискредитира ЈO, реагира неговиот Кабинет

-Потенцираме дека претседателот Пендаровски во своето обраќање изрази целосна поддршка за надлежните институции, а особено на обвинителството и судот и истакна дека ќе стори се за да ги заштити од евентуалните притисоци при спроведување на истрагата и целосно расветлување на случајот „Рекет“, стои во реакцијата.

Кабинетот на Пендаровски уште еднаш укажува дека е потребно ефективно, брзо и темелно завршување на истрагата за случајот „Рекет“, почитувајќи го начелото на презумпција на невиност.