Патувањето може да ве направи посреќни од стапувањето во брак

Патувањето може да ве направи посреќни од стапувањето во брак
9.10.19   09:06

Прочитано : 202

Print This Article

Испитаниците во истражувањето, кои доаѓале од 17 различни земји, кажале дека многу малку нешта можат да ги направат толку среќни како патувањето. 77% од нив изјавиле дека прават резервација за патување кога сакаат да си го подобрат расположението.

Тоа може да ве направи посреќни од другите големи моменти

Најинтересниот дел од истражувањето е откритието дека голем дел од луѓето се посреќни додека патуваат отколку за време на некои големи животни настани. 49% од испитаниците кажале дека биле посреќни кога планирале или оделе на одмор отколку на сопствената венчавка. 45% тврделе дека запросувањето не ги направило толку среќни како патувањето. За 29% од испитаниците, патувањето направило да се чувствуваат посреќни и од раѓањето на нивното дете.

Купувањето работи не може да го замени искуството

Истражувањето на „Букинг“ покажало и дека луѓето повеќе ги ценат искуствата отколку поседувањето материјални нешта. 70% од испитаниците кажале дека одењето на одмор им пружа поголемо задоволство отколку купувањето нови работи. 56% од луѓето попрво би оделе на одмор отколку да купуваат нови алишта или технолошки уреди и додатоци.

Дури и планирањето на одморот го поправа расположението

За 72% од испитаниците, доволно е да започнат со планирањето на одморот за да се чувствуваат среќни. Шест од десет испитаници се чувствуваат добро кога ги замислуваат патувањата и разгледуваат резервации. Сепак, над половина од учесниците во истражувањето изјавиле дека купувањето облека за одмор ги прави најсреќни!

  Категории:
view more articles

Актуелно