Папа Франциско: Кога станувате роб на вашиот мобилен, ја губите слободата

Папа Франциско: Кога станувате роб на вашиот мобилен, ја губите слободата
15.04.19   08:47

Прочитано : 101

Print This Article

Папата рекол дека се согласува оти мобилните, како технолошки напредок, се одлична помош во секојдневието, и дека треба да се користат во позитивни цели и умерено. – Оти, кога еднаш ќе станете слуга на својот мобилен телефон, ја губите слободата, истакна поглаварот на Римокатоличката црква.

Натаму, тој ги повика младите „да не се плашат од тишината и самотијата“.

– Не секогаш секако, оти тоа не е многу добро за луѓето, но повремено човек треба да најде време само за себе, нагласи папата.

  Категории: