Османли: Со фаворизирањето фестивалска култура, Министерството за култура ги заборави авторските и уметничките трудови

Османли: Со фаворизирањето фестивалска култура, Министерството за култура ги заборави авторските и уметничките трудови

Со фаворизирањето фестивалска култура, Министерството за култура ги заборави авторските и уметничките трудови, критикува писателот и новинар Томислав Османли.

„Во оваа Влада се сменија тројца министри за култура, од кои последните двајца не се од ресорот култура, па нивните интересирања се сигурно во други домени“, вели Османли во влогот на Республика.

Извор: Институт за комуникациски студии