Одложена одлуката за разрешувањето на Јово Вангеловски

Одложена одлуката за разрешувањето на Јово Вангеловски

Советите за жалба при Врховниот суд на Република Северна Македонија денеска не успеаја да донесат одлуки по жалбите на судиите Јово Вангеловски и Рахилка Стојковска, за нивните разрешувања од Судскиот совет.

Извори за „360 степени“ тврдат дека била донесена одлука да се одложат седниците на советите, откако правниот застапник на Вангеловски и на Стојковска побарал изземање на жалбените совети, кои се составени од девет члена – пет врховни судии и по еден судија од четирите апелациски подрачја во земјата.

Повеќе тука.