ОЈО: Обвинителот во случајот „Тамара“ побарал изземање, судењето продолжува

ОЈО: Обвинителот во случајот „Тамара“ побарал изземање, судењето продолжува
21.10.19   17:00

Прочитано : 251

Print This Article

„Во објавени текстови кои имплицираат дека “обвинителката се повлекува од случајот за малата Тамара“, има наводи кои не кореспондираат со точните факти. Имено се наведува дека јавниот обвинител кои досега постапуваше во предметот се повлекува и дека со тоа постапката во предметот ќе започне од почеток“, реагира Обвинителството.

„Имајќи предвид дека наведените информации не се точни, Ве известуваме дека јавниот обвинител кој постапува во предметот ценеше дека постои законска пречка за нејзино понатамошно постапување во предметот поради нови околности кои настапија во периодот од претходната до денешната главна расправа. Од тие причини е доставено барањето за изземање. По прифаќање на барањето за изземање, ќе биде назначен друг јавен обвинител од ОЈО Скопје, а постапката ќе продолжи натаму со вообичаен тек.

Во интерес на споделување на точната информација кон јавноста, Ве молиме извршете корекција на објавениот текст“, стои во реакцијата на Обвинителството.

  Категории:
view more articles

Останати вести