Нова: Двојно се зголемува надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри

Нова: Двојно се зголемува надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри
16.04.18   15:43

Прочитано : 469

Print This Article

Синдикатот на Клиничкиот Центар го потпиша анекс договорот и ја прифати понудата на Министерството за здравство за зголемување на надоместокот за ноќен труд на медицинските сестри, од досегашниот коефициент 0,29 на 0,50.

На денешната средба на која присуствиваше и министерот Венко Филипче е договорено, медицинска сестра со средно образование, која до сега земала надоместок од 241 денари за ноќен труд, сега со зголемувањето да зема 416 денари, а медицинска сестра со високо обаразование, од 296 денари, сега ќе добива 512 днари за ноќен труд.

повеќе тука

  Категории: