Невакцинирањето ги враќа искоренетите болести

Невакцинирањето ги враќа искоренетите болести
12.01.18   13:21

Прочитано : 206

Print This Article

Во Германија во 1983 година е укината обврзувачката вакцинација. Со растот на бројот на противници на вакцинацијата, расте и бројот на зарази.


Треба ли децата да се вакцинираат или не? Околу тоа прашање и во Германија се водат жестоки дискусии.

Со растот на бројот на противници на вакцинацијата, расте и бројот на зарази. Болестите за кои се веруваше дека се искоренети, повторно се тука.

Кои се главните аргументи на противниците, а кои на заговорниците на вакцинацијата? Погледнете во видеото.

  Категории: