Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нема докази кои би потврдиле вмешаност на Русија во убиството на грузискиот државјанин во Берлин, изјави денеска рускиот амбасадор во Германија, Сергеј Нечајев.

– Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски државни агенции во овој инцидент. Постапките на германија ќе имаат најнегативн влијание на руско-германските односи и ќе следува одговор, истакна амбасадорот.

Германското сојузно обвинителство соопшти претходно дека постои причина да се верува оти во убиството се вмешани руски државни агенции. Потоа, германското Министерство за надворешни работи како одговор најави протерување на двајца руски дипломата.