back to homepage

Маркетинг

Маркетинг

Либертас е дел од водечките македонски информативни портали.

Порталот започна да работи на 2 јуни 2012 година и за кратко време стана дел од секојдневието на илјадници македонски интернет корисници, како и корисници од повеќе земји низ светот.

Многу од ексклузивните вести кои Либертас прв ги објавил, предизвикале влијание во јавноста, односно поширока медиумска, општествена и политичка дебата.

Покрај информативните, Либертас објавува и забавни содржини, што придонесува за поширока публика.

Либертас во моментов има над 82 илјади Фејсбук фанови.

Либертас има над 4.600 следачи на Твитер.

Статистика на посети

Според статистиката на Google Analytics за август 2018 година, Либертас остварил 1,018,320 посети од 288,491 уникатни посетители кои отвориле вкупно 2,241,893 страници, односно отворале во просек по 2.20 страници по посета, а секоја од посетите траела во просек по 02 минути и 41 секунди.

Најголем дел, односно 80.53% од посетите биле од Македонија, 3.11% биле од Грција, 2.91% од Германија,1.80% од САД, 1,09% од Франција па следуваат посети од други земји.

Согласно извештајот, за овие 31 ден, Либертас имал во просек по 32,849 посети на ден, а биле отворани просечно по 72,319 страници на ден.

Возраст

Најголемиот дел од посетителите на Либертас, според Гугл Аналитикс, се на возраст од 35 до 44 години па следува старосната група од 25 до 34 години.

Пол

54.1% од посетителите се мажи, а 45.9% се жени.

Извештајот од Google Analytics за август 2018 можете да го погледнете на следниот линк.

Понуда на банери

Нудиме 4 различни позиции за објавување банери по промотивни цени (погледнете ги на фотографиите подолу).

  1. (728х90) – 250 евра неделно
  2. (300х250) – 150 евра неделно
  3. (468х80) – 200 евра неделно
  4. (300х250) – 200 евра неделно

*Во цените не е вклучен 18% ДДВ

За договор на подолг период одобруваме попуст и бесплатна објава на пр текстови.

Банерите на позициите 1 и 2 се прикажуваат на насловната и на сите останати страници на порталот, додека банерите на позициите 3 и 4 се прикажуваат во рамки на текстовите, односно горе, пред почетокот на секој текст и во рамки на текстовите.

На позициите 1, 3 и 4 постои можност за поставување само на по еден банер, при што предност ќе имаат тие што најпрво ја резервирале позицијата за соодветниот период.

На позицијата бр.2 постои можност за поставување повеќе банери, при што позицијата исто така ќе зависи од времето на резервација.

Цената не вклучува изработка на банер.

ПР ТЕКСТ

Цена за објавување пр-текст – 50 евра.

Во цената е вклучена и објава на текстот на Фејсбук страницата и Твитер профилот на Либертас.

Не нудиме изготвување (пишување) на текстови, туку тие треба да ни бидат доставени за објава.

(На крајот на текстот стои назнаката – „комерцијална објава“)

Целосната понуда можете да ја погледнете или симнете и во ПДФ формат на следниот линк.

Контакт е-маил за маркетинг: [email protected]

ПОНУДАТА ЗА ПЛАТЕН ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ ЗА РЕФЕРЕНДУМ 2018 МОЖЕТЕ ДА ЈА ПОГЛЕДНЕТЕ ТУКА.