Малолетнички од Охрид обработувале фотографии од други девојчиња и со недолична содржина ги објавувале на Инстаграм

Малолетнички од Охрид обработувале фотографии од други девојчиња и со недолична содржина ги објавувале на Инстаграм
18.08.19   16:46

Прочитано : 666

Print This Article

Поради постоење основи на сомнение за сторено казнено дело „злоупотреба на лични податоци“, СВР Охрид, до надлежното Јавно обвинителство поднесе известување против четири малолетнички, на возраст од десет до четиринаесет години, сите од Охрид.

Тие, во текот на јули оваа година, од социјалната мрежа „Инстаграм“, неовластено презеле фотографии од три малолетнички од Охрид, ги обработиле и со недолични содржини ги објавиле на „Инстаграм“.

  Категории: