Лаличиќ го казни адвокатот Алиспајиќ со 2.000 евра бидејќи ја навредил на фејсбук

Лаличиќ го казни адвокатот Алиспајиќ со 2.000 евра бидејќи ја навредил на фејсбук

Судијката Софија Лаличиќ го казни адвокатот Асмир Алиспајиќ со парична казна од 2.000 евра, поради објавен статус на неговиот фејсбук профил, во кој напиша „Сваровски судијата Софија Лаличиќ дно од судија, под итно разрешување“.

Судијката во решението донесено на 5 септември образложува дека адвокатот застапувал обвинет за разбојништво, но на судењето се однесувал несоодветно, поради што го опоменала и на записник. По паузата, како што пишува судијката, адвокатот не се вратил во судница, па таа на обвинетиот му поставила бранител по службена должност. Но судијката, не носи решение да го кази адвокатот во судница, туку бидејќи истиот ден во 20 часот обвјавил фејсбук статус, според кој го навредил судот.

Адвокатот Алиспајиќ решението го објави на својот фејсбук профил.

повеќе