Костовски: Мијалков и началниците можеа да слушаат прислушувани разговори на своите компјутери

Костовски: Мијалков и началниците можеа да слушаат прислушувани разговори на своите компјутери
12.02.19   18:53

Прочитано : 1,668

Print This Article

Свиркачот Зонко Костовски, кој заедно со Ѓорѓи Лазаревски ја открија аферата за нелегалното прислушување во УБК, сведочи на судењето за случајот „Таргет и Тврдина“.\

 

Костовски, појасни дека маркирачи, односно оние кои во системот ги внесувале броевите кои треба да се прислушуваат, биле само тројца, а за слушање на материјалите рече дека можност имале и началниците и директорот на УБК.

  Категории: