Кирил Колемишевски нов заменик-министер за економија

Кирил Колемишевски нов заменик-министер за економија
22.08.19   20:17

Прочитано : 1,698

Print This Article

Алсат неофицијално дознава дека на вечерашната седница на ЦО на СДСМ за нов заменик министер за економија, премиерот Заев ќе го предложи Кирил Колемишевски. Тој на ова место доаѓа од челната позиција во Македонската банка за поддршка на развојот каде последните пет месеци беше в.д. директор. Актуелниот заменик во ресорот на Крешник Бектеши, Кире Наумов ја напушта функција и заминува на друга позиција.

Освен Колемишевски, се очекува вечерва ЦО на СДСМ да го поддржи предлогот, Нина Ангеловска да биде кандидат на СДСМ за министер за финансии на упразнетото место на Драган Тевдовски.