Кинезите вчера почнаа изградба на болница – ќе биде готова за десетина дена

Кинезите вчера почнаа изградба на болница – ќе биде готова за десетина дена

Ова не е првпат во Кина да се гради цела болница за само десетина дена. Кога во 2003 година изби епидемијата на САРС, од која починаа 774 лица, во Пекинг за една седмица беше изградена болница.