Изрешетан автобусот на нигериски прволигаш – фудбалерите во критична состојба (Вознемирувачко фото)

Изрешетан автобусот на нигериски прволигаш – фудбалерите во критична состојба (Вознемирувачко фото)

Најмалку петмина играчи и возачот на автобусот на нигериската Премиер лига Ифанјани Убах се во критична состојба откако бил отворен оган врз нивниот автобус од разбојници маскирани во воени униформи.

Во моментот на нападот, тимскиот автобус на Ифјани Убах поминал една третина од 822 километри долгиот 14-часовен пат на гостување кај тимот Кано Пиларите.

/Канал 5