Излезе од печат првиот број на „Револуција“

Излезе од печат првиот број на „Револуција“
20.06.19   21:41

Прочитано : 550

Print This Article

Излезе од печат првиот број на списанието „Револуција“ со текстови по повод 100 години од Октомвриската револуција.

Првиот број е посветен на два значајни јубијела од историјата: 200 години од раѓањето на Карл Маркс и 100 години од Октомвриската револуција.
Дел од текстовите се од политичката и од уметничката историја на руската советска авангарда и раното движење за еманципација на жената.

 

Списанието, кое може да го преземете тука,  е во уредништво на Лазар Фотев и Александар Литовски.

 

  Категории:
view more articles

Актуелно