Иницијативата на Тодор Петров за нов референдум на дневен ред во Собрание

Иницијативата на Тодор Петров за нов референдум на дневен ред во Собрание
14.01.19   10:15

Прочитано : 484

Print This Article

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и Законодавно-правната комисија.

Единствена точка на дневен ред на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците е граѓанската иницијатива за собирање потписи од најмалку 150.000 избирачи за распишување дополнителен референдум за одлучување на граѓаните на целата територија на Република Македонија, доставена преку овластениот предлагач Тодор Петров.

Оваа граѓанска иницијатива ќе ја разгледуваат и членовите на Законодавно-правната комисија.

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести