Инаугурацијата во сенка на отсутните

Инаугурацијата во сенка на отсутните

Јавноста во Македонија треба да ја знае вистината зошто премиерот Зоран Заев, лидерот на опозицијата, Христијан Мицкоски и кандидатот за претседател на државата Гордана Силјановска-Давкова не беа присутни на инаугурацијата на првиот претседател на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски.

Владата соопшти дека Заев зел четири слободни дена. Дали Мицкоски и Силјановска не добиле навистина покани да бидат присутни на свечениот чин не се обични и банални протоколарни прашања за забавните рубрики на медиумите и социјалните мрежи, кој беше присутен, а кој беше отсутен, кој како е облечен и исчешлан. Неоправданото и намерно отсуство, или спреченото присуство, сеедно, на спомнатите личности на положување заклетва на претседател на државата во Собранието мириса на срамен примитивизам и во секој случај не е добро за угледот на државата.

Колумната на Ерол Ризаов во целост прочитајте ја тука