ИД презеде одговорност за крвавата свадба во Кабул

ИД презеде одговорност за крвавата свадба во Кабул

ИД ја презеде одговорноста за денешниот самоубиствен напад на свадба во Кабул, кога загинаа 63 лица, а 182 беа повредени.

Одговорноста ја презеде огранок на ИД во Авганистан.

Талибанците од претходно негираа вмешаност во нападот.

Нападот се случи во време кога талибанците и САД преговараат за договор со кој се предвидува повлекување на американските сили од Авганистан во замена талибанците да се посветат на мировните преговори со владата во Кабул.