Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија

Хрватска е против промена на границата меѓу Косово и Србија
8.11.18   18:09

Прочитано : 70

Print This Article

Хрватска не ја поддржува идејата за корекција на границата меѓу Косово и Србија, затоа што не верува дека тоа ќе придонесе за стабилноста на регионот, изјави хрватската амбасадорка во Приштина Марија Капитановиќ во интервју за весникот „Зери“.

Тоа може само да отвори нови прашања и нема да доведе до решение на постојните, вели таа.

На прашањето за визна либерализација за Косово, амбасадорката одговори дека во моментот не може да  каже кога косовските граѓани ќе имаат можност да се движат слободно во Европа.

  Категории:
view more articles

Актуелно