Голем шумски пожар во близина на Сарај

Голем шумски пожар во близина на Сарај
17.08.19   14:54

Прочитано : 251

Print This Article

Силен шумски пожар избувна утринава околу 10 часот на непристапен терен над скопското селото Буковиќ кое се наоѓа во близина на општината Сарај и меѓу селата Раовиќ и Ласкарци.

Опожарена е дабова и деградирана шума, гори поголема површина, а во гаснењето на пожарот се вклучени три противпожарни возила, вели заменик-командантот на Територијалната противпожарна единица на Град Скопје Звонко Томески. Тој посочи дека во моментов има ветер што влијае на ширење на пожарот, неконтролирано на сите страни.

„Но, ние не дозволуваме да се рашири пожарот и да се доближи до селата“ изјави Томески.

Месното население е вклучено во гаснењето на пожарот.

фото: архивска фотографија

  Категории:
view more articles

Актуелно