Германија ја заврши постапката за ратификација на протоколот за пристап на РСМ во НАТО

Германија ја заврши постапката за ратификација на протоколот за пристап на РСМ во НАТО
23.08.19   12:49

Прочитано : 1,334

Print This Article

-Вчера, 23 август 2019 година, заменик-амбасадорот на Сојузна Република Германија во САД, го предаде официјалниот документ за ратификација на протоколот за пристапот на Република Северна Македонија во НАТО.

Со тоа, во Германија постапката за ратификација за пристапување на Северна Македонија во НАТО е завршена – информираше германската амбасада.

view more articles

Актуелно