Георгиевски: Македонија ги прими бегалците и логистички ја поддржа НАТО интервенцијата, а Косово не покани македонска делегација

Георгиевски: Македонија ги прими бегалците и логистички ја поддржа НАТО интервенцијата, а Косово не покани македонска делегација
12.06.19   22:41

Прочитано : 1,159

Print This Article

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски ја осуди постапката на Косово да не покани македонска делегација на денешната прослава по повод 20 години од интервенцијата на НАТО.

-На прославата по повод дваесет години од влегувањето на НАТО во Косово како што забележав немаше покането делегација од Македонија.Тоа е голем срам и за Косово но и за меѓународната заедница. Да се игнорира Македонија во нејзината улога на комплетната логистичка поддршка на НАТО интервенцијата, бегалската криза и последиците што ги имаше за нашата земја. Па дури и самиот крај: согласноста само преку Македонија да се влезе со копнена офанзива. А потоа ни вратија со воена агресија, напиша Георгиевски

  Категории: