ГАЛЕРИЈА: Меланхолично девојче од 19 век на зграда од 7 спрата

ГАЛЕРИЈА: Меланхолично девојче од 19 век на зграда од 7 спрата
11.10.18   20:37

Прочитано : 460

Print This Article

Ова меланхолично девојче на Викијам Адолф Боржур од 1886  е последното дело на францускиот уметник Жулиен де Касабианка кој од 2014 година пресликува ликови од познати уметнички дела во урбан контекст низ различни градови.

Подолу дел од неговите мурали:

  Категории: