ГАЛЕРИЈА: Ликовите на Дизни на „масла на платно“

ГАЛЕРИЈА: Ликовите на Дизни на „масла на платно“
23.10.18   11:58

Прочитано : 70

Print This Article

Американскaта уметница Хедер Теурер прави слики од ликови кои ги создал Дизни, но во техника масло на платно и вели дека сака да ја надмине појавноста и да пронајде ново и поинакво значење.

Теурер вели дека нејзината цел не е повторно креирање на она што веќе го направиле други уметници, туку се стреми да помине не само низ физички сличности на ликовите,туку и да се фокусира и да ги пренесе нивните борби и надежи.

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести