ФОТО: Зебрите Јанош и Јашари - најнови жители на Зоолошката градина во Скопје

ФОТО: Зебрите Јанош и Јашари  -  најнови жители на Зоолошката градина во Скопје

Зебрите  Јанош и Јашари (мажјаци од Чешка и Словенија) се најновите жители на скопската зоолошка градина.

-Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 денови ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените ❤️– информираа од Зоолошката градина.