(Фото) Позната плажа во Тајланд ќе биде затворена до 2021 година

(Фото) Позната плажа во Тајланд ќе биде затворена до 2021 година
тајланд плажа

Плажа во Тајланд која стана позната поради филмот „Плажата“ (The Beach) ќе биде затворена до 2021 година поради огромната посетеност што наштети на животната средина.

Плажата „Маја беј“ на островот Фи Фи Ле ја посетуваа околу 5000 лица секој ден, што предизвика исчезнување на коралот.