Финансиската полиција ja демантира изјавата на Зоран Азманов

Финансиската полиција ja демантира изјавата на Зоран Азманов
22.01.19   16:40

Прочитано : 699

Print This Article

Управата за финансиска полиција ја демантира изјавата на Зоран Азманов, претседател на Надзорниот одбор на „Настел“, дека вработени во Управата им доставиле одредена службена документација на претставници на одредени медиуми.

,,Финансиските полицајци при извршување на своите надлежности и активности постапуваат согласно Законот за кривичната постапка и Законот за финансиската полиција и со обезбедените предмети и документација постапуваат со висок степен на доверливост почитувајќи ги законските правила и прописи. Со оглед на горенаведеното, демантираме било каква вмешаност на вработени од Управата за финансиска полиција и доставувaње службена документација на лица надвор од Управата”, се наведува во соопштението.

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести