Филмски сцени во авион во Кина: Лекари со заштитни одела ги контролираат патниците

Филмски сцени во авион во Кина: Лекари со заштитни одела ги контролираат патниците

Поради се поголем број од заразени со новиот коронавирус на аеродромите во Кина, но и во неколку други земји, воведени се досадти контроли на аеродромите.

Патниците што одат во или од Вухан, градот во центарот на епидемијата, минуваат низ детални контроли.

Така на летот „Ел Чајна“ ЦА119 патници проверувани се околи 10 минути, а потоа им е дозволено да излезат.

Потсетуваме дека коронавирусот може да доведе до воспаление на белите дробови, досега има заразено 250 лица, а шет починале.

Сите настрадани и поголлем број од заболените се во Кина, а неколку случаеви се забележани во Јапонија, Тајланд и Јужна Кореја.

прес24