ВИДЕО: Експлозија во хемиска фабрика во Тексас, повредени најмалку три лица

ВИДЕО: Експлозија во хемиска фабрика во Тексас, повредени најмалку три лица

Во хемиска фабрика во Тексас утрото по локално време се случи експлозија во која најмалку три лица се повредени, соопшти локалната спасувачка служба која нареди евакуација на околни подрачја.

Пожарникарите објавија на својот профил на Фејсбук дека во круг од 800 метри околу фабриката ТПС во Порт Нечес сите мора да се евакуираат.

Оштетени се и згради во близина на фабриката. Експлозијата во фабриката Хунтсман се почувствувала и на 65 км. оддалеченост. Петрохемиската фабрика се наоѓа на 135 км од Хјустон.