Еден геј не може да сруши влада, многу педери можат

Еден геј не може да сруши влада, многу педери можат

Ви пренесуваме дел од колумната на Сашо Кокаланов за Призма:

Му вели Хасо на Мујо:

– Муки, јас мислам дека сум геј.

– Каков геј бе!? Возиш Бе-ем-ве по Монте Карло?

– Не.

– Одиш на излети на Хаваи?

– Не, до Халкидики максимум.

– Носиш Прада чанта?

– Од кај, болан, пари за Прада?

– Е па Хасо, да те разочарам, ти не си геј, ти си најобично педериште.

Ако ја прифатиме тезата на премиерот Зоран Заев дека геј е сексуална ориентација, а педер – карактерна особина, тогаш без многу „оклевање“ може да стасаме до заклучокот изнесен во насловот на оваа колумна. Но, дозволете, сепак, малку поексплицитно да ја објаснам множината во пласираната теза.

Да, Боки Тредичи, независно која од четирите букви на акронимот ЛГБТ ја чувствува за своја (сексуалната ориентација е навистина неважна за текстов), педерски ја изигра вашата доверба. Но, проблемот на Зоран Заев и на оваа власт не е само тој еден педер, заедно со оној „кичевскиот“ рекет-партнер, ниту фактот што толку добро и мангупски ги насанка. Еден, двајца педери, дури и во очигледна комбинација со неколку педерски странски служби, не ѝ можат ништо на оваа влада.

Целата колумна на Призма на следниот линк.