Ејуп Алими поднел амандман за формирање на една изборна единица од 2080 година

Ејуп Алими поднел амандман за формирање на една изборна единица од 2080 година

Координаторот на пратеничката група на ДУИ, Ејуп Алими, поднел различни амандмани со цел да ги блокира измените на Изборниот законик во насока на формирање на една изборна единица, кои предвидуваат една изборна единица да профункционира секоја година во периодот до 2080.